Direktna nostrifikacija, iskustvo Marije Seizović

Direktna nostrifikacija, ili direktni Anerkennung, je direktno priznavanje strane diplome. Strane vlasti, na osnovu iskustva i obrazovanja kandidata, mogu priznati diplomu bez polaganja ispita ili odrađivanje prakse.

Kako to sve izgleda u praksi? U Ekspertskoj migraciji, zajedno sa kandidatima, pripremimo svu dokumentaciju, prevedemo, ovjeravamo. Popunimo zahtjeve i, preko DEKRA-e, šaljemo službama u Njemačkoj, odnosno Regierungspräsidium-u.

Svaki zahtev se ocenjuje individualno, ali svakako viša ili visoka škola, kao i višegodišnje radno iskustvo u oblasti medicinske sestre/tehničara je prednost.

Pročitajte i iskustvo Marije Seizović, medicinske sestre iz okoline Vrnjačke Banje. Mariji je direktna nostrifikacija odobrena u julu ove godine, a na odgovor iz Regierungspräsidium-a je čekala oko mesec i po dana.

Za mene kažu „Ti sve brzo završi, baš si imala sreće„! I da, ne mogu da poreknem. Ako izuzmem da sam 15 mjeseci vozila oko 150km, kuća, posao, predavanja i nazad, ustajanje u 5h vraćanje u 22h, onda je sve drugo bilo zaista lako.

Svi ispiti položeni, poslodavac i direktna nostrifikacija, sve jedno za drugim možda i brže nego očekivano. A sve dogovore sa cijelom ekipom Ekspertske migracije, što se mog dijela tiče, realizovala u par koraka. Vi pitate, oni objasne, vi uradite vaš deo, oni sve ostalo. I da, imam 40 godina, 20 godina staža, visoku školu i sada, konačno, na korak do dugo željenog cilja.

Buduće kolege, sada imate veliku prednost jer je Ekspertska migracija i u vašim gradovima! Budite uporni kad sebi zadate cilj, a cijelom timu Ekspertske migracije hvala od srca!

Želite li da čitate još o iskustvima kandidata kojima je odobrena direktna nostrifikacija? Pišite nam u komentaru. Podsećamo vas da o iskustvima naših kandidata možete čitati i ovde.

Želite li da budete deo projekta Ekspertksa migracija? Ništa lakše, prijave su otvorene na ovom linku.

Izvor: www.ekspertskamigracija.com