Predstavljamo vam univerzitetsku kliniku – UNIKLINIK RWTH AACHEN

Učešćem u projektu Ekspertska migracija kandidati imaju priliku da upoznaju poslodavce dok su u Bosni i Hercegovini, detaljno se informišu o svim uslovima rada i tek nakon toga potpisuju ugovor.

Još bitnije je da svaki kandidat prolazi kompletnu jezičku i stručnu obuku i da u Njemačku odlazi kao kvalifikovana medicinska sestra-tehničar što projekat koji DEKRA sprovodi u BiH čini jedinstvenim.

Uniklinik RWTH, klinika Ahen je jedan od poslodavaca i partner projekta Ekspertska migracija koji našim kandidatima nudi mogućnost dodatnog jezičkog usavršavanja i višestruke prilike za razvoj karijere. Kandidatima je osiguran program integracije i kulturne aklimatizacije.

Gdje se nalazi Aachen?

  • Grad Aachen ima oko 246.000 stanovnika.
  • U okviru grada je studentski grad sa oko 55.000 studenata
  • Nalazi se na tromeđi Njemačke, Holandije i Belgije
  • Pariz je udaljen 2 sata vozom
  • 1 sat do Кölna (aerodrom)
  • 2 sata do mora (Holandija)

Univerzitetska klinika RWTH Aachen

je klinički centar u sklopu Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule(rajnsko-vestfalijska visoka tehnička škola) u Aachen-u. Jedan je od najvećih bolničkih objekata u Evropi.

Jedna trećina pacijenata u čitavom regionu se ovdje zbrinjava: . Oko 7.000 naših zaposlenih na 36 specijalizovanih klinika i 25 instituta zbrinjava oko 50.000 pacijenata stacionarno i oko 200.000 ambulantno sa 1600 kreveta u okviru objekta.

Oblast intenzivne njege i operaciona sala rastu

U klinici je planirana velika izgradnja sa ciljem uvećanja kapaciteta intenzivne njege za 20% kreveta. Planirani rok izgradnje projekta je do 2021. Trenutno 160 kreveta za intenzivnu njegu stoje na raspolaganju u 13 različitih specijalizovanih oblasti za naše pacijente.

Moderna medicinska tehnika za zbrinjavanje naših pacijanata na najvišem nivou.

Da li želiš da živiš u Ahenu i radiš u Uniklinik RWTH Aachen? Prijavi se (ovdje)