Rad i trud se ipak isplatio – Iskustvo Milice Marković

Rad i trud su se ipak isplatili dobila sam poslodavca kog sam željela.

Tako počinje razgovor u Zvorniku sa Milicom Marković kandidatkinjom projekta Ekspertska migracija u Bosni i Hercegovini koji prenosimo u cjelini.

Prijavila sam se za učešće u projektu na osnovu preporuke i nisam se pokajala. Učenje njemačkog jezika je najteži dio ali svesna sam da je to jako važno i nije mi bilo teško da se tome maksimalno posvetim.

Nakon završetka B1 nivoa pozvana sam na intervju za Fürt Klinikum iako na osnovu mog skromnog iskustva nisam bila optimsta prošla sam intervju i dobila sam posao. Zato i tvrdim da se rad i trud svakako isplate.

Sve je prošlo bez problema i evo spremam se za polaganje B2 nivoa.

Stvari idu lagano svojim tokom i na osnovu svog iskustva mogu da pohvalim i preporučim DEKRA projekat Ekspertsku migraciju svim budućim polaznicima. Od samog starta je bilo sve kako mi je rečeno i sve je maksimalno profesionalno odrađeno.

Pored učenja jezika upoznala sam i nekoliko svojih kolega sa kojima sam zajedno učila ,a pored učenja svakodnevno se družimo i biće mi malo neobično kada se ovo završi i kada krenemo za Njemačku.

Svim kandidatima koji su tek krenuli sa jezičkom obukom savjetujem da je najbitnije da se sami dobro organizuju i da vjeruju u sebe i ciljeve koje su sebi postavili.

Puno uspijeha u daljem radu.

Milica Marković